Bella Food inventează categoria de patiserie congelată în România

„Inovația, grija față de așteptările clienților, eficiența producției și nu în ultimul rând, sortimentul mare de produse face diferența între noi și competitori. Bella a avut întotdeauna curajul de a intra pe o nișă aproape inexistentă, dezvoltând-o până la nivel de subcategorie de sine stătătoare”, declară Dan Robu, Country Manager, Unibel Nord.

 Poziționarea pe piețele unde activează

Bella este prezentă pe piețele din Europa cu mai multe categorii de produse, de la carne procesată, margarină și unt, până la patiseria congelată. La toate gamele de produse, compania deține cote importante de piață, aflându-se în topul celor mai importanți jucători din domeniu și chiar lider pe toate piețele în domeniul patiseriei congelate, acolo unde este prezentă.

„Categoriile în care Bella este prezentă pe piețele din Europa sunt carnea procesată, fiind categoria cu cel mai mare revenue în cadrul companiei, având poziții de lider pe piețele unde este prezentă sub branduri proprii sau producând mărci private pentru marii retaileri din Europa; a doua categorie ca importanță este cea a margarinei și untului, unde compania deține, de asemenea, cote importante de piață, având poziția de lider sau maxim locul 2 în funcție de moment; iar a treia categorie este cea a patiseriei congelate, unde este lider incontestabil pe toate piețele unde activează, printre care și România, cu o cotă de piață de peste 50%”, susține Dan Robu.

Categoria cea mai cunoscută consumatorilor este însă categoria de produse congelate Bella, care cuprinde o serie de subcategorii precum aluat foietaj, foi de plăcintă, plăcinte și mini plăcinte – pentru retail – și Bake-off.

Categoria de produse refrigerate cunoaște o creștere double-digits de la un an la altul, urmând trendul de consum pentru produse proaspete și ideale pentru un stil de viață sănătos.

Grupul Bella lucrează permanent la dezvoltarea portofoliului de produse, având în plan lansarea de noi produse în fiecare an. În aceste condiții, în 2016, Unibel Nord și-a îmbogățit portofoliul cu Bella Aluat foietaj dulce 500g (inovație în categorie), Bella Foi de plăcintă rustice 400g, gama de plăcinte Bella Premium cu influențe grecești/ mediteraneene – Plăcintă clasică cu brânză și spanac/brânză/spanac 800g.

De asemenea, în portofoliul bake-off au fost lansate 3 articole noi în 2016: Bella Plăcintă forma D cu brânză 100g, Pateu pătrat cu șuncă și cașcaval 160g, Plăcintă dreptunghiulară cu mere și scorțișoară 100g. În plus, pentru următorul an, compania are deja pregătite noi lansări de produse.

Articolul integral, apărut în numărul de decembrie al Jurnalul de Afaceri, îl găsiţi aici ➜ Bella Food inventează categoria de patiserie congelată în România